Halsbrekkende asfaltaktiviteter for den vågale

Vårsolen har tittet frem og blinker blidt i kafévinduene i storbyen. Folk har trukket ut i gatene og hipsterne fyller opp uteserveringen der de nipper frappe av sugerør som forsvinner i den voksne skjeggveksten. I asfaltjungelen sprader våryre bolere og flekser blottede bicepser til utstillingsdokkene i butikkvinduene. Og bruser med fjærene så best de kan. Skatere med nytatoverte sleeves stikker ut under basballcapser med stor brem og magre ansikter innrammet av sorte RayBan’s. Trikkeskinnene singler skjærende som sjimpanser i opposisjon under paringstiden. Og byfolket har offisielt trådt ut av bygårdfangenskapet og inntatt gatene.

 

IMG_5455Foto: Anne-Marthe Lønstad

 

Våren er tiden for rengjøring, opprydding og oppfriskning. Vi rengjør hus, bil og artikler for utendørsbruk. Vi rydder opp i sykkelboder og kjører enkom til fyllinga fordi den siste søppelsekken med skrot ikke fikk plass på tilhengeren. Og vi frisker opp med nyinnkjøpt utstyr og ikke minst – frisker opp i motoriske ferdigheter som har ligget i vinterdvale.

Den perfekte asfaltaktiviteten for storbyfolket kan være så mangt, men en aktivitet ikke alle har vært innom er longboard!

 

IMG_4555Foto: Anne-Marthe Lønstad

 

” Jeg syns longboard er helt rått! Jeg føler meg som verdens kuleste når jeg står på det, sjøl om jeg fortsatt er (og ser ut som) en nybegynner. Longboardet er for meg en leken og alternativ måte å frakte meg sjøl på fra A til B, og et avbrekk fra å sykle og gå. Noe av det morsomste med det, er å merke at jeg blir flinkere. Jeg har fått bedre balanse og blir stadig modigere. En må bare tørre! Det gir meg masse glede å bruke Longboardet som transport, og jeg tror det ofte er like humor for  de som ser meg komme rullende, som det er for meg.”

– Anne-Marthe Lønstad, longboardentusiast.

 

Longboard Simen 004Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Er du klar for å sette utfor? Læringskurven blir garantert bratt og en bør muligens påberegne noe knall og fall. Men som man sier til ungene når de faller å slår seg; de tøffeste kidsa og med den mest minnerike sommeren er gjerne de som har samlet flest skrubbsår på knærne.

 

Longboard Simen 137Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Om aktiviteten frister for studenten som ønsker en alternativ transport til lesesalen i disse eksamenstider, men hvor studielånet ikke strekker til anskaffelsen av et splitter nytt brett, mener Anne-Marthe at det ikke trenger å være dyrt. Selv kjøpte hun sitt eget på finn.no for noen få hundrelapper. Det er bare å slå til!

 

Longboard Simen 126Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Lett fremoverlent hokeystilling og sjansen for et mindre blidt møte mellom fortenner og fortauskant er et fryktinngytende som kan brenne seg inn i hukommelsen. Men med nerver av stål, en noe mer oppreist holdning og god tid kan kan selv en dresskledd herre med stresskoffert under armen la slipset blafre over skulderen og ankomme forfrisket og trillende inn på morgenmøtet.

 

Longboard Simen 196Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Det er ikke hverdagskost at en blir presentert for muligheten til å bli bedre kjent i parker og nærområdet, der finnes det gjerne egne sykkel og gangstier og gjør ferden ukomplisert. Fortauskanter, brosten og trikkeskinner kan nybegynnere med fordel ha til gode og tilrettelagte sykkelveier er midt i blinken.

 

Longboard Simen 054Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Gjør hverdagen til en lek, med longboard som framkomstmiddel og kom oppfrisket, med roser i kinnene og med gjenopplivet glød til hverdagens plikter og gjøremål. Et lite pusterom med fullstendig og altoppslukende tilstedeværelse slik at mestringen kan ta plass og ta form.

 

Finn den, nyt den, spre den – idrettsgleden!

Longboard Simen 210Foto: Karine Noël Moland Wahl

 

Skrevet av Karine Noël Moland Wahl