Idrettsgledens Dag – En fest for det lekende mennesket!

Stå rett opp og ned, du er stødig! Du har full kontroll, nå er du sjefen, du er helt rå på å stå rett opp og ned! Du er midt i den deilige komfortsona di hvor ingen kan komme bort til deg å si at du er dårlig til å stå rett opp og ned!

Løft nå et bein! Dette klarer du! Du er fortsatt rimelig sjef, kanskje litt mer ustø en i stad, men detta har du gjort før, null stress!

Lukk så dine øyne! Har du gjort det før, kanskje en grei utfordring, men du er ikke like sjef som du var for et minutt siden når du sto på begge beina!

Stell deg nå på en stol, foran vennene dine, lukk øynene og stell deg på tærne på venstre bein!

Du er nå ute av den berømte komfortsona, her lærer du! Her får du fremgang! Her er det muligheter for å mestre! Nå har du brutt barriera, du kan nå hoppe inn og ut av komfortsona, kanskje du feiler, men hva hvis du mestrer?

Lage Sofienlund startet denne feiringen av bevegelse som foregikk på Sognsvann lørdag. 5.juni med et gnistrende foradrag og satt grunnmuren for en dag med smil, en dag med latter, en dag med nye bekjentskap og bevegelse i sin pureste og mest ekte form!

Første praktiske økt ble ledet av Tinus Dahl, økta “homo ludens” – Det lekende mennesket sendte alle deltakerne inn i tilstedeværelsens magi! Med stikkordene aktivitet og flyt fòr tiden forbi mens alle idrettsgledespredere viste maksimal innsats og glede!

Tid for læring, tid for å ta et steg inn i løpsgledens verden! Idrettsgledesprederne Sebastian Conrad Håkanson og Sigrid Jervell Våg stod så for dagens andre praksisøkt “Happy runners”. Mestring, enkelt og greit mestring i praksis, så godt som mestringsgaranti! Er det noe som kan garanteres er det at samtlige deltakere økte sin egen lærdom rundt løp og teknikk!

“Jeg kan ikke danse”. Jo – visst søren det kan du! Idrettsgledespreder Kathrine Dollst Kvinnsland avsluttet denne energiske dagen med å sende alle inn i hoftevrikkingens og den frie bevegelsens verden. Har du ikke rytme, er du ikke musikalsk – visst søren det er du! En fryd å se skiløpere, maratonløpere, fotballspillere og alle bevegelseselskere som ikke trudde selv de hadde noen form for koordinasjon slenge rundt på kroppen og forsvinne inn i musikkens egen verden.

Takk for en deilig dag! Sees igjen neste gang!