Syndere i sommersol

Den konservative delen av den eldre garde oppdro sine barn innenfor tydelighetens rammer. I sommer fortalte en hyttenabo meg om hennes oppdragelse. Hun fortalte om hvordan hun som liten pike drømte om å ta dansetimer. Men hennes konservative far sa blank nei. Etter hans oppfatning var dansen et uttrykk for kjødelig begjær. En simpel og ukultivert interaksjon mellom unge mennesker. En oppfatning av verden som vår generasjon vanskelig kan identifisere seg med.

LØPING pluss swing 068 (2)

“Gutta byr opp til dans” Foto: Karine Noël Moland Wahl

I møte med sterkt religiøse besteforeldre har noen få fått innprentet at hviledagen skal holdes hellig og at kortspill er en synd. Men slike regler blir gradvis tæret ned av tidens tann. Heldig for oss. For når livet byr opp til dans, så takker vi ja!

LØPING pluss swing 074 (2)

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Her om dagen tikket det inn en invitasjon til «Grilling og swingkveld». For tilhengere av tvkanalen TLC så kan jeg opplyse om at dette ikke var et «swingersparty», men en kveld hvor vi fikk grundig innføring i fastingswing.

LØPING pluss swing 116

Foto: Karine Noël Moland Wahl

En dyktig, engasjert og stødig instruktør geleidet oss gjennom 3 timer med intens opplæring.

LØPING pluss swing 108

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Det er mye glede i å dele bevegelsesøyeblikk. Å tre ut av komfortsonen, innenfor trygge rammer, kan skape gnistrende fyrverkeri.

LØPING pluss swing 096

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Venner med egenskaper og kunnskaper innfor et en ukjent idrettsgren er en ressurs i jakten på idrettsglede. Det er vanskelig å like noe du ikke har et forhold til. Men ved å la andre introdusere deg for nye og spennede bevegelsesformer kan idrettsgleden nå nye høyder.

LØPING pluss swing 104

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Glede smitter. Lidenskapelig formidling og hengivenhet til idrettsgrenen skaper en grunntone i samværet. En fargerik legoplate som gir deltakerne mulighet til å bruke alle sine fargerike legoklosser og skape noe unikt sammen. Ved neste «playdate» kan noen av deltakerne ha blitt byttet ut eller flere har kommet til. Nye fargerike legoklosser kan da konstrueres på en ny måte og skape nok et unikt monument.

LØPING pluss swing 109

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Jeg råder dere til å huke tak i de fantastiske vennene deres som er villige til å lære bort nye ferdigheter. Idrettsglede skapes utenfor komforsonen, men innenfor trygge rammer. Aktiv sosialisering er en god arena for å smitte andre med idrettsglede.

LØPING pluss swing 128

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Finn den, nyt den, spre den – idrettsgleden!

LØPING pluss swing 134

Foto: Karine Noël Moland Wahl

Skrevet av Karine Noël Moland Wahl