Ut i gummibåten på et hav av idrettsglede

(Forsidebilde: Hentet fra dt.no. Lars-Petter Dæhlin Engsmo)

Den foregående uken har Sør- og Østlandet levd under selvgjentakende flomvarsel. Likevel trosset over 200 deltakere vær og føreforhold da Oslos råeste og Drammens råeste gikk av stabelen, henholdsvis lørdag 29. August og onsdag 2. September. Deltakerne lot vær være vær og var med og skapte en heidundrende løpefest opp motbakkene.

I forkant av løpet delte Vegard Lyngvi Sand (som deltok i bedriftsvinnerlaget under Drammens råeste i fjor) sin erfaring: -Motbakkeløp er rått og brutalt ærlig. Og det finnes bare dårlige unnskyldninger! Det er mann mot mann, lag mot lag der førstemann til topps vinner. Det er ingen smørebommer, punkteringer, værforbehold eller annet en kan skylde på. Også trenger du bare et par joggesko og glimt i øyet!

 

DSC_5588

Foto: Hentet fra dt.no. Lars-Petter Dæhlin Engsmo

Tre setninger har brent seg fast: Dårlige unnskyldninger. Glimt i øyet. Og: – På samme måte som å hoppe over middagen, føles det veldig rart å ikke få en time idrettsglede hver dag.

For hva er vel litt vær i bytte mot en time fullspekket av idrettsglede? Som idrettsgledespreder Joakim Dokka bruker å si; -Du er vanntett, huden din er vanntett – vi tåler da litt vann!

Vær gir rom for kreativitet! Når det er flom i Oslo sentrum kan du jo blåse liv i gummibåten fra i sommer, ta på badetøy og redningsvest og ta deg en rotur i Oslos gater. Som regel er det vi som må komme til vannet, hva med å benytte anledning nå som vannet er kommet til deg? Et hav av idrettsglede ligger foran deg i form av lek og moro i aktivitet.

 

11924956_10156030827095164_815378292231091341_n

Foto: Silje Maurtveten

Ingen wind-surfing uten vind. Skal du drive med wind-surfing er du faktisk helt avhengig av litt vær. Eller hva med å være iført en oversized jakke. Åpne jakken, ta et godt tak i hver jakkeflipp og sett utfor på skateboard med jakken som seil (denne øvelsen forutsetter medvind;) ).

Enorme snømengder trenger ikke bety at hyttedøren stenges. Det kan derimot være en åpen invitasjon til å leve livet i høye svev ut fra hyttetaket, med myke snøfonner som landingsplattform.

 

1904241_10152285411670955_1358068606_n

Foto: Lage Sofienlund

 

Hjemmesnekret slip´n´slide! I regnvær blir man våt uansett. Så hvorfor ikke øke hverdagsspenningen og idrettsgleden til uante høyder? En hjemmesnekret versjon kan bestå av en gjørmete skråning i øs pøs regnvær og et par nakne føtter. Eller en utfoldet rull av søppelsekker eller presenning med en dæsj zalo for ekstra gli. Oppblåsbare badeleker fungere som et perfekt tilskudd i leken. Eller dobbelt lag med blå skotrekk ned utforbakken på vinterstid.

Hvilke idrettsgledeøkende sprell ønsker du å bytte dine dårlige unnskyldninger mot?

Finn den, nyt den, spre den – idrettsgleden!

Skrevet av  Karine Noël Moland Wahl