X-faktoren

Hva er x-faktoren til din idrettsglede? Nøkkelen, bonusen, x-faktoren – det som gjør at du higer etter tilstedeværende bevegelsesøyeblikk?

 

Det kan være fellesskapet i lagidretter, naturperler i friluftslivsutøvelsen, adrenalinkicket i ekstremsport eller følelsen av å være utenfor komfortsonen når du jakter nye idrettsgrener.

 

Min er musikken. Da musikknerden møtte idrettsgledesprederen skjedde det noe magisk –  som i Walt Disney sine filmer spraket det i tryllestøv og forvandlende virvelvinder. Musikknerden og idrettsgledesprederen smeltet sammen til det som er nøkkelen til min (forhåpentligvis) livslange idrettsglede.

 

Er det noe som kan forsterke et inntrykk, et minne eller en opplevelse så er det den pompøse musikken. Klementiner og nellikspiker lukter av jul og adventstid og fremkaller gamle barndomsminner og følelsene som veller opp i oss i høytiden vi står. På samme måte lokker musikken frem intense bevegelsesøyeblikk og minner om tilfredshet, mestring, glede og tilstedeværelse.

 

Videoen som er laget av idrettsgledespreder Kathrine Dollst Kvinnsland understreker musikkens rolle. Her også satt sammen med bevegelsesøyeblikket, vakre naturopplevelser og dokumentasjon av både  fellesskap og idrettsglede!

 

Hva er en film uten filmmusikk? Et dødt og livløst bilde som mangler x-faktoren som formidler stemning og følelser. En like viktig rolle spiller musikken i mine bevegelsesøyeblikk. En hovedrolle på mange måter.

Musklene jobber i takt med musikken og rytmene, musikken demper utenomstøy og hjelper meg til å ta inn omgivelsene uten at det blir forkludret av andre sanseinntrykk, musikken er et pusterom – et rom hvor jeg kan absorbere lagene i musikken, reflektere rundt tekstene, leve med melodiene og føle med musikerne.

 

Videoen er laget av Are Aasvang. Videoen viser en juleferie i Etiopia hvor reisefølge skulle besøke et kloster på toppen av et fjell. På toppen – i den forstand at de måtte klatre barbent opp den siste biten og beveget seg på 30 cm sti med 150 m fritt fall på begge kantene på de mest utfordrende partiene. Ikke gjør dette “hjemme” – men oppfordrer dere på det sterkeste til å se hele videoen!

 

Hva er din x-faktor?

 “Finn den, nyt den, spre den – idrettsgleden!”

Skrevet av Karine Noël Moland Wahl